Nationell idrottsutbildning - badminton

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I BADMINTON PÅ TIBBLE GYMNASIUM, REKOMMENDERAT AV SVENSKA BADMINTONFÖRBUNDET.

Med Nationell Idrottsutbildning (NIU) i badminton på Tibble Fristående Gymnasium, som är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå, får du maximala möjligheter att kombinera studier med din badmintonsatsning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i badminton gäller oavsett vilken badmintonförening du tillhör.

Badmintonutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som badmintonspelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och badmintonutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i badminton på Tibble Fristående Gymnasium får du möjlighet att, utöver träning i din egen klubb, träna med instruktörer från Täby Badminton tre pass i veckan på skoltid.

Badmintonutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Fristående Gymnasium och går på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:

Idrottsspecialisering 1, 100p
Tränings- och tävlingslära 1, 100p
Idrottsspecialisering 2, 100p
Tränings- och tävlingslära 2, 100p

 

Ansökan
Ansökningsblankett finns här. Skicka in din ansökan senast 1 december 2017. 

Läs mer
Läs mer om badminton på Tibble här.

 

Vid frågor, kontakta:
Göran Cumzelius
Skolansvarig Tibble gymnasium
0709 75 2912
goran.cumzelius@tibble.nu

Peter Axelsson
NIU-ansvarig/tränare Täby Badminton
0766 43 8155
peter@tabybadminton.se