Språk

Inriktning språk

Kunskaper i språk blir allt viktigare i ett mångkulturellt samhälle och en internationell värld. Genom studier i humanistiska ämnen som språk, retorik, historia och filosofi förbereder Humanistiska programmet för nationella och internationella möten.

På Språk erbjuder vi många olika moderna språk. Franska, italienska, japanska, tyska, spanska och latin. Det går bra att fördjupa sig i två av språken eller att bredda sig genom att läsa flera språk. Sammanlagt får du möjlighet att läsa 600 p i moderna språk.

Våra språklärare är välutbildade, engagerade och har erfarenheter från länderna där språken talas.

Resor

I samband med våra språkkurser erbjuder vi utbytesresor till Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien där du kan använda och fördjupa dina språkkunskaper. Samtidigt har du möjlighet att få vänner och kontakter över hela Europa.

Om du längtar efter en längre vistelse utomlands kan Tibble, som en av få skolor i Sverige, erbjuda ett tre månader långt utbyte med en gymnasieskola i Spanien. Utbytet organiseras i samarbete med EU-projektet Comenius.

Språkdiplom

Tibble ger dig möjlighet att ta det tyska språkdiplomet Deutsches Sprachdiplom genom vårt samarbete med Tyska Ambassaden. Inom en snar framtid kommer du även att kunna ta det spanska språkdiplomet genom Cervantesinstitutet.

 

 

Tillval

Det individuella valet ger dig möjlighet att välja kurser som du kan behöva för framtida studier som till exempel MA2b. Du får med andra en bred grund att stå på oavsett var du sedan vill studera eller arbeta.