Musikal

Programfördjupning Musikal

På programfördjupningen Musikal studerar du i huvudsak sång, teater och dans men även scenisk gestaltning och scenisk produktion. Sångundervisnigen sker både individuellt och i grupp.

Inom dansen arbetar vi med olika tekniker exempelvis jazz- och showdans, klassisk balett och modern dans.

 

24 ÅR MED PROFESSIONELLA PRODUKTIONER

Det är den årliga musikalproduktionen som främst gjort Tibbles Estetiska program känt och omtalat bland kulturintresserade i Norrort. 23 fullskaliga musikaler har satts upp på Tibble teater sedan 1995 och idag är det ett av Täbys absolut största årliga kulturevenemang. Avgångsklassen på Tibbles musikalinriktning utgör i första hand rollistan.

Musikalen är ett samarbete mellan flera inriktningar. Bild- och formeleverna gör scenografi, mask och kostym, musikalinriktningens elever medverkar som dansare och ibland sitter också någon elev på musikinriktningen i orkestern. Många av de stora, kända musikalerna har spelats av Tibble Estet under åren; RENT, Grease, Chess, Cats, Fame, Hairspray och Jesus Christ Superstar för att nämna några.

 

Foto: Cecilia Höglund

Förkunskapsprov
Förkunskapsprovet testar den sökande inom sång, dans och teater. Sångprovet går till så att du väljer en valfri sång att sjunga upp samt sjunger en obligatorisk sång som har skickats ut tillsammans med kallelsen till provet. Teaterprovet består av en dialogtext som du också fått hemskickad, övat in och sedan framför. Dansprovet genomförs tillsammans med flera andra sökande. Provet tar cirka 45 minuter och leds av en danslärare som instruerar på plats.

TEATER / MUSIKAL

  • Scenisk gestaltning 1, 2 & 3 3x100p
  • Teaterteori 100p

Programfördjupning - Musikal

  • Sång 1 & 2 2x100p
  • Dansgestaltning 1 100p
  • Dansteknik 1 100p
  • Entreprenörskap 100p