Juridik

Tycker du att…

... rättvisa i samhället är viktigt?

... juridik och kriminologi är spännande?

... ekonomi är intressant?

Då är inriktningen Juridik på Tibble rätt val för dig! Det är en högskole-förberedande inriktning som ger dig mycket goda möjligheter att läsa vidare på universitet för att bli till exempel advokat, affärsjurist, domare, ekonom eller polis. På Tibble ger vi dig de bästa kunskaperna och arbetsredskapen för att du ska kunna utvecklas och nå dina framtida mål.

Människor tänker, känner och handlar olika och det är inte alltid helt enkelt att kunna avgöra vad som är rätt och vad som är fel i olika sammanhang. Då får man ta hjälp av lagarna för att uppnå ordning och rättvisa. Juridiken handlar just om att tolka rättsreglerna och hur de ska tillämpas. I juridikkurserna på Tibble får du träna dig i att analysera och bedöma juridiska problem utifrån lagarna och att argumentera för ditt ställningstagande.

Du får förståelse för juridiken i vardagen, affärslivet och internationellt. Inom ramen för utbildningen får du möta intressanta gästföreläsare från rättsväsende och näringsliv, besöka rättegångar och studera internationell juridik. Du får diskutera etik och arbeta med verklighetsbaserade rättsfall. Vi deltar i skol-SM i juridik och förbereder oss genom att samarbeta med advokatbyrån Legio. Tibbles elever får chansen att nå längre med erfarna jurister