Föreläsning: Entreprenörskap

Entreprenörskap

Egenföretagaren Sixten Engström kom till Tibble gymnasium för att hålla en inspirationsföreläsning för våra nya UF-företag bestående av tredjeårselever från Ekonomiprogrammet. Sixten berättade bland annat om den passivitet som stjälpte hans egna UF-företag - och om hur modet att våga hoppa på oväntade tillfällen att synas ledde till att hans studentföretag tog honom på en spännande resa från Big Brother-huset till tv-programmet Draknästet via två minst sagt intressanta möten med prins Daniel.

Något som Sixten flera gånger återkom till under sin föreläsning var hur viktigt det är att våga vara nyskapande och drivande i sitt entreprenörskap, samt att man ska försöka se förbi våra föruppfattade mening om hur en företagare ska vara. Han pekade också på det viktiga budskapet att en bra produktidé alltid behöver kompletteras med ett fokus på marknadsföring och försäljning.

Sixten driver just nu företaget skyltcentralen.se.