Studiebesök på Rehab Station Stockholm

IHL15A var torsdagen den 18 maj på studiebesök på Rehab Station Stockholm i Frösundavik, som bedriver medicinsk rehabilitering och personlig assistans. De vänder sig framförallt till personer med ryggmärgsskador, stroke, MS och andra neurologiska sjukdomar samt till personer med ortopediska skador.

På Rehab Station Stockholm fick eleverna information om verksamheten som bedrivs där, gå runt i lokalerna där olika typer av träning bedrivs och dessutom fick de prova på att spela rullstolsbasket och bordtennis sittande i rullstol, vilket förstås var en höjdpunkt. Roligt var också att vi träffade en f.d. estet-elev från Tibble; Per Kasperi som arbetar där sedan februari i år. Han har en ryggmärgsskada och spelar kälkhockey och har varit med både på OS och VM som den yngsta kälkhockeyspelaren från Sverige.