Tibble är Storstockholms fjärde mest sökta gymnasieskola!

Årets gymnasieval för Sveriges nior är nu avslutat och för Tibble har det varit ännu ett succéval!

Vi har under de senaste åren kunnat se ett kraftigt ökat intresse för Tibble, något som verkar hålla i sig även i år. När vi tittar på antal första- & andrahandssökande är Tibble idag den fjärde mest sökta skolan i hela Storstockholm.

- Det exceptionellt stora intresset för gymnasiestudier på Tibble har säkert en rad olika förklaringar. Engagemanget för studier med hög kvalitet bland målinriktade elever, dedikerade lärare tillsammans med samtliga övriga medarbetare som varje dag, genom ständiga förbättringar, ägnar sig åt att utveckla en riktigt bra gymnasieskola, är sannolikt en av de främsta framgångsfaktorerna. De långsiktiga satsningar som genomförts har resulterat i att skolan nu placerat sig bland de fyra främsta skolorna i hela Stockholms län, med avseende på niornas högsta valrang inför höstterminen 2018. Det känns inspirerande, roligt och särskilt utmanande att möta de förväntningar som finns bland blivande studenter, säger rektor Håkan Söderström

 

Tibble har flest förstahandssökande bland skolorna i Norrort

Av de elever som söker till någon av de större skolorna i Norrort är Tibble den skolan som har flest förstahandssökande och också den skola som växer mest. Förra året valde ca 30,8% Tibble, 23,9% TEG, 16,6% DAGY, 16% Åva, 8,7% Österåker och 4% Vallentuna. I år ökar Tibble andelen förstahandssökande till 32,4%, DAGY till 18,3% och Österåker till 10,4%. Övriga skolor minskar i andel sökande.