tibble representerat på SM i karate

Stora framgångar för Tibble elever på
SVENSKA MÄSTERKSKAPEN I KARATE
25-26/3 2018

Under helgens karate SM i Solna hallen deltog Nathalie Lindström från SAB15B samt Smilla Hagman och Madeleine Lindström från SAB15A.

Smilla Hagman tog silver i U21 och brons i seniorklassen. Nathalie Lindström tog guld i U21 och silver i seniorklassen. Madeleine Lindström tog guld i U21 och silver i seniorklassen.

Medaljregnet kryddades av att Nathalie och Madeleine tog en bronsmedalj i lagtävlingen.

Nathalie och Madeleine tävlade i kumite (fighting) i olika viktklasser. Kumite går ut på att man möter en annan motståndare som man ska sätta poäng på genom handtekniker, sparkar och svep vilka ger olika poäng. Det finns fem domare som delar ut poäng och varningar. Den som har mest poäng vinner och om man leder med 8 poängs skillnad vinner man oavsett om matchens tid är slut eller inte.

Smilla tävlade i kata vilket är den tradtionella formen av karate. Kata innebär utförande av bestämda rörelser för att sträva mot perfektion i varje teknik. Kata kan liknas vid en koreografi av kamptekniker. Man bedöms av fem domare utifrån ett antal kriterier bl.a. ställningar, tekniker, fokusering, styrka, hastighet, balans och rytm. Dem som utför den bästa katan utifrån kriterierna vinner. ”