Kajakfärd i Brunnsviken

Fredagen den 18 augusti var SAB16A på kajakfärd i Brunnsviken via Ålkistan ut i Edsviken och till Sjöstugans strand. Totalt paddlades 7 km och humöret var vid gott mod trots gråmulet väder med inledande regn.

Klassen fick en genomgång av material och teknik av Atle på kanotklubben och sen var det full fart ut på vattnet där gruppen tog sig norrut mot Ålkistan en färd på 2 km. Det var spännande att ta sig genom den smala Ålkistan ut till Edsviken och klassen fick paddla i omgångar då Ålkistan är enkelriktad och styrs av röd och grön ljussignal.

Den medhavda lunchen åt vi på Sjöstugans sandstrand, en fin lite oas inte så känd av många men ack så fint det är. Efter en väl behövd pause bar det av hemåt igen och minsann solen tittade fram och 19 grader i luften gjorde en fenomenal avslutning på dagen!