Internationella elevdagen uppmärksammades med samling!

I fredags den 17 november uppmärksammades den internationella elevdagen på Tibble.  ES17A bjöd in alla Tibbles elever till samling i Tibble Teater.

Det är en dag att minnas, då många studenter har fått sätta livet till under årens lopp, bara för att de har kämpat för sina demokratiska rättigheter.

Just detta framförde Elin Abrahamsson, Elin Söderholm, Amanda Johansson, Max Granlund och Emma Sölvhammar från teaterettan en text om. De talade om att allt börjar med en röst, en röst som vågar säga ifrån, att en röst kan bli flera röster. De sa också att det inte nödvändigtvis krävs mod, utan envishet för att förändra situationer som är odemokratiska.

De talade också om att demokrati inte är en självklarhet i alla länder och därför är det viktigt att värna om den, att vara medvetna och tacksamma för att vi här i Sverige har möjligheten att uttrycka oss fritt.

Vidare så spelade och sjöng musikettorna två låtar på samma tema "Another brick in the wall" av Pink Floyd och "Have a little faith in me" av John Hiatt.

Musikalettorna dansade till Queens "Don´t stop me now". Det framfördes också ytterligare några sånger av elever från estetettan, Lukas Söderholm och Emma Ljung. Sofia Liljeqvist från SAS17A framförde "Believe" och Julia Berneklint-Stenberg från SAB16A sjöng "Everybody".

Tack till den otroligt fina publiken som kom och bidrog till den fina stämningen. Det var två fina och viktiga samlingar.

/Anna Johansson, teaterlärare