Future Friday på KTH

Ingen ny teknik har någonsin påverkat oss och förändrat vårt sätt att leva lika mycket och lika snabbt som IT. Och än har vi bara sett början på utvecklingen. Future Friday är en inspirationsdag vid KTH Kista för gymnasieelever.

I fredags besökte eleverna i TE15A och TE16A Future Friday.

Future Friday vill visa gymnasieelever de möjligheter som följer en utbildning inom IT. Utöver en mängd aktiviteter har evenemanget ett spännande program fyllt av framstående IT-personligheter med inspirerande berättelser.

• Forskare från KTH Kista berättade om aktuella forskningsframsteg i framkant av teknikutvecklingen – den teknik som möjliggör dagens uppkopplade samhälle.
  • Studenter vid KTH Kista berättade om sin väg till universitetsstudier och om livet som student på KTH.
  • Tidigare studenter berättade vad de arbetar med, övergången mellan studentliv och arbetsliv samt ger tips om hur du når drömjobbet.
  • Små och stora IT-företag fanns på plats för att visa upp vilka möjligheter som väntar i en framtid inom IT.