EKE15A på resande fot

I mitten av oktober åkte klass EKE15A på resa till London, för en vecka fylld av spännande studiebesök, föreläsningar och stadsaktiviteter.

Redan tidigt på morgonen dagen efter ankomsten var vi på plats på Sveriges ambassad där vi också fick en presentation av kommunikationsbolaget Visit Sweden, vars syfte är att marknadsföra svenska destinationer och upplevelser i Storbritannien. Vidare fick vi, under denna lärorika morgon och förmiddag, ta del av två föreläsningar av Svenska handelskammaren och Business Sweden som båda bland annat arbetar för att stödja svenska företags verksamheter i Storbritannien och på Irland. Vi hann också med ett besök på den brittiska centralbanken, Bank of England.

Utöver dessa synnerligen intressanta studiebesök fick vi också ta del av den brittiska huvudstaden från sin allra vackraste sida, med en båtkryssning under broarna på Themsen, med en busstur sent på kvällen genom ett upplyst London förbi de mest intressanta sevärdheterna samt avslutningsvis med linbana i glaskupoler högt över floden. Vi hann också äta gemensam lunch på den sydafrikanska restaurangkedjan Nando's, med en minst sagt iögonfallande inredning och besöka två museum – ett för vetenskap och ett för modern konst. Självklart fanns det också lite fritid över till cafébesök och shopping.

Sent om fredagskvällen var vi så tillbaka på Arlanda flygplats igen, trötta men överväldigade av denna intensiva och lärorika resa. Medföljande lärare var Helena Holm, Maysoon Sundqvist och Christian Ahremark.