Åk 9-elever kom till Tibble och pluggade matte i helgen!

Den här veckan gör alla elever i årskurs nio de nationella proven i matematik. I söndags hade de möjlighet att slipa lite extra på formen inför proven tillsammans med Tibble och Täby Friskolas prisbelönta matematiklärare.

Det var för tredje året i rad som vi, tillsammans med Täby Friskola anordnade Matematikhjälpen i söndags. Hit välkomnade vi alla årskurs nio elever som ville plugga matematik tillsammans med våra matematiklärare Anna Efremova, Carina Bratt, Carina Toppar, Maria Wærn & Åke Jernberg.

Utefter provets struktur och innehåll hade eleverna möjlighet att plugga på procenträkning, öva på kortsvar och problemlösningar eller träna på att arbeta med en större undersökande matematisk uppgift. Över 60 motiverade elever från Täby, Danderyd och Vallentuna kom till Tibble under söndagsförmiddagen.

Tibble och Täby Friskola har flera prisbelönta matematiklärare som vi är otroligt stolta över och det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda även andra elever att få ta del av deras expertis. Matematik är det ämne som flest elever ofta tycker är svårt och inte så roligt, på Tibble och Täby Friskola arbetar vi fokuserat för att våra elever ska tänka motsatsen om matte. Vi hoppas att dagen med våra lärare fick fler elever att känna så.

Vi önskar alla nior stort lycka till med sina nationella prov!