Elevintervju med Nikita Furöstam

"På Tibble kan man verkligen gå i korridoren och le mot en person och då får man alltid ett leende tillbaka" - Nikita Furöstam, IHL.

Varför valde du Tibble gymnasium?
Jag var på öppet hus och då verkade det vara bra stämning mellan eleverna, även mellan elever som gick på olika program och lärarna var trevliga. Det blev en "perfect match" från början.

Vad är det bästa med Tibble?
Det är härligt att komma till skolan, man blir glad!

Varför valde du IHL?
För att jag älskar idrott och är intresserad av hälsa och ledarskap. Det var också viktigt att gymnasieutbildningen som jag valde var högskoleförberedande så att jag kan plugga vidare sen. Därför blev det IHL.

Vad är det bästa med IHL?
Att det är så mycket idrott! Att det inte bara är bollekar som det kanske ofta blir i grundskolan utan många olika sporter som skidor, skridskor och frisbee. Det är även väldigt roligt att vi får hålla i idrottslektioner. I ettan fick vi leda lektioner på Hägernässkolan under tre veckor.

Hur är stämningen på Tibble?
Den är härlig och skön. Alla är mysiga. Ingen vill någon något illa.

Vad har varit roligast så här långt?
Tibblekampen som är första veckan på höstterminen! Jag älskar att tävla och man fick lära känna alla ettorna då och inte bara sin egen klass. Nu kan man liksom hälsa på alla i korridoren. På Tibble kan man verkligen gå i korridoren och le mot en person och då får man alltid ett leende tillbaka även om man inte känner den personen.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag vill plugga till fysioterapeut och sedan arbeta som det, helst med idrottsskador. Jag har inte bestämt än om jag vill starta eget eller jobba på en praktik. Det vore roligt att starta eget.

Vad är det för skillnad att gå i gymnasiet mot grundskolan?
Det är lika mycket läxor och lika mycket arbeten men man får mer ansvar att klara sig själv. Man får ansvara över att ta reda på saker själv, vara färdig i tid och klara av att samarbeta med andra utan att lärarna lägger sig i.

Har du något tips till niorna som nu ska välja gymnasium?
Att välja det som de tycker känns bäst för dem. Jag gillar ju idrott och därför valde jag IHL.