Elevintervju med Rebecka Kärras

"På Tibbles teknikprogram fanns spelinriktning, animation och programmering och därför blev Tibble mitt val" - Rebecka Kärras, Teknikprogrammet

Varför valde du Tibble?
I grundskolan ansträngde jag mig väldigt hårt för att få höga betyg och kunna välja en skola som man kan känna sig trygg i och som har en intressant linje som jag vill gå. På Tibbles teknikprogram fanns spelinriktning, animation och programmering och därför blev Tibble mitt val.

Vad är det bästa med Tibble?
Att det är en bra atmosfär och att man kommer överens med många, även utanför klassen. Många är sociala och här finns många olika personligheter. Man kan känna sig trygg här. Man får också en bra kontakt med lärarna som är väldigt engagerade i din skolgång och vill det bästa för din skull.

Vad är det bästa med Teknikprogrammet?
Att det ger stora möjligheter både till att plugga på högskola eller att börja arbeta direkt. Det är en så bra variation i kurserna. Jag vill ha stora chanser att kunna få jobb så snabbt som möjligt efter gymnasiet, därför valde jag Teknikprogrammet. Vi går ju mot ett väldigt högteknologiskt samhälle och de kurser som man läser här är väldigt användbara.

Vad vill du göra med din utbildning?
Jag har varit inne på olika spår men på senare tid har jag tänkt att jag vill bli programmerare. Jag gillar verkligen att programmera!

Vad är det för skillnad att gå i gymnasiet mot grundskolan?
Skillnaden är stor, speciellt inom matten. Man ska förbereda sig innan och gå in för plugget när man kommer till gymnasiet så att man inte hamnar efter från början. Det går fortare i gymnasiet och du får svårare texter och kurser.

Har du något tips till niorna som nu ska välja gymnasium?
Jag tycker man ska tänka på vad man vill jobba med efter gymnasiet. Man ska lyssna på sig själv och gå sin egen väg. Man blir bra på det man är intresserad av och det man tycker om att göra. Om man tycker om att sitta vid datorn och spela spel så är teknikprogrammet ett bra val.