Elevintervju med Paulina Berndt

"Vi har otroligt bra utrustning och man märker att lärarna vill att undervisningen ska vara på en väldigt hög nivå!" - Paulina Berndt, Estetiska programmet, inriktning Musikal.

Varför valde du Tibble?
Jag ville gå på en stor skola med många elever, det tyckte jag verkade roligt. Jag ville ha möjlighet att träffa många olika typer av människor. Här finns alltid någon man kan vara med, någon som man klickar med. Jag ville också gärna gå musikal. Jag har sett Tibbles musikal i många år och sett vilken hög kvalitet den håller. Jag hade också hört att lärarna på Tibble var bra så då ville jag gå här.

Vad är det bästa med Tibble?
Lärarna! Jag vill gå till skolan varje dag, jag trivs så bra här. Jag vill liksom inte gå hem eller ta sommarlov. Jag känner mig trygg här.

Varför valde du Estetiska programmet?
Jag ville gå en utbildning som jag skulle ha kul på. Jag visste att om jag har kul så kommer det också gå bra. Eftersom programmet även är högskoleförberedande så fanns det ingen anledning för mig att inte välja estet.

Vad är det bästa med Estetiska programmet?
Att jag har så roligt i skolan. Även de "vanliga" ämnena som matte, svenska och engelska blir mycket roligare när det blandas med de estetiska. Vi har också otroligt bra utrustning och man märker att lärarna vill att undervisningen ska vara på en väldigt hög nivå! Man märker också att lärarna har varit och upplevt allting själva innan de blev lärare för de kan väldigt mycket och har mycket erfarenhet.

Vad har varit roligast så här långt?
Vi hade en musikalkonsert. Det var otroligt kul! Alla sjöng varsin musikallåt och sen hade vi också gruppnummer. Alla ville verkligen göra sitt bästa. Vi bodde nästan på teatern de sista dagarna och förberedde oss och repeterade och repeterade. Man var som i en bubbla sista dagarna innan föreställningen.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag vet inte riktigt vad jag kommer vilja göra när jag tar studenten men jag älskar ju musikal, sång dans och teater. Jag är nog lite spridd där för jag älskar även ekonomi, och framför allt matte. Jag har lagt till matte på mitt individuella val för att få samma behörighet som de som läser ekonomiprogrammet. Då har jag den behörighet som jag behöver och förhoppningsvis har jag även de betyg som jag behöver eftersom jag haft så kul på vägen, och har man kul, då går det bra.

Har du något tips till niorna som nu ska välja gymnasium?
Jag tycker att man ska utnyttja möjligheten att man får välja en linje. Man får välja vilka ämnen man ska ha, och det är ganska många kurspoäng.