Elevintervju med Nathalie Lindström

Jag gillar miljön och stämningen här. Man får vara som man vill, klä sig som man vill och ingen dömer dig. Jag känner mig trygg här.- Nathalie Lindström, Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap.

Varför valde du Tibble?
När jag var på öppet hus fick jag en väldigt bra känsla för skolan och miljön, så då blev det Tibble.

Vad är det bästa med Tibble?

Varför valde du Samhällsvetenskapsprogrammet?
Jag tänkte att det var det programmet som innehöll de ämnen som jag intresserade mig mest för i grundskolan. På öppet hus mötte jag några lärare från beteendevetenskapsinriktningen och då fick jag mer insikt i vad linjen innebar och vilka kurser man läste och då tyckte jag det lät intressant.

Vad tycker du är bäst med Samhällsvetenskapsprogrammet?
Psykologin, den är väldigt intressant. Jag tycker också att lärarna är bra och tydliga. De gör allt för att vi ska få de bästa betygen. Det känns verkligen att de tror på en!

Hur är stämningen på Tibble?
Alla är glada, det är alltid någon som skrattar. Någon fredag i månaden brukar vi ha samlingar och då samlas alla elever i teatern. Det är kul att vi gör något roligt tillsammans och att det inte bara är plugg.

Vad har varit roligast så här långt?
Att ha fått nya vänner och att komma till en ny miljö.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag vill plugga vidare men jag vet inte riktigt vad jag ska bli ännu. Jag tror jag ska ta ett år ledigt efter gymnasiet och sen ska jag börja plugga på högskola.

Vad är det för skillnad att gå i gymnasiet mot grundskolan?
Det är fler elever här. Vissa kanske tycker att det verkar läskigt men det är bara roligt! Chansen är stor att man träffar nya människor och får nya kompisar. Alla har också mognat lite mer när de börjar i gymnasiet.

Har du något tips till niorna som nu ska välja gymnasium?
Man ska välja helt utifrån sig själv. Man ska gå utifrån de ämnen som man intresserar sig för och tycker är roligt.