Elevintervju med Filip Malbro

"Här vill lärarna att eleverna ska nå höga betyg och utvecklas och det märks" - Filip Malbro, Naturvetenskapsprogrammet.

Varför valde du Tibble?
Jag hade hört bra saker om Tibble och att elever här hade höga ambitioner och höga intagningspoäng så därför var jag intresserad av Tibble.

Vad är det bästa med Tibble?
Lärarna, de är välutbildade och engagerade i undervisningen. De ser till att vi lär oss relevanta saker som vi kommer ha användning för i framtiden. Jag har också fått många nya vänner här som är engagerade i skolan och som har höga mål.

Varför valde du Naturvetenskapliga programmet?
Dels för att jag är intresserad av naturämnena och matematik. Jag valde det också för att jag inte är helt säker på vad jag vill göra i framtiden men då tänkte jag att om jag väljer natur så har jag förutsättningarna att bli i princip vad som helst sedan. Vad är det bästa med Naturvetenskapliga programmet? Att vi får laborera mycket och arbeta självständigt. Det tycker jag om!

Hur är stämningen på Tibble?
Många känner varandra och det är avslappnat. På rasterna brukar vi köra fotboll med andra klasser och då är det inte alls stel stämning när man träffar personer som man inte mött tidigare utan man bara hälsar på varandra och kör. Alla är trevliga mot varandra och vill välkomna de nya. Lärarna är också trevliga. Om man vill veta hur man ligger till i olika ämnen är lärarna lätta att prata med och de hjälper dig att nå dina mål. Här vill lärarna att eleverna ska få höga betyg och utvecklas och det märks.Vad har du för framtidsplaner? Jag tänkte ta ett år ledigt, resa lite och få nya tankar. Sedan vet jag att jag kommer vilja studera vidare.

Vad är det för skillnad att gå i gymnasiet mot grundskolan?
Gymnasiet är lite större press, det blir mer inlämningar och större prov. De flesta i klassen har också höga mål så man blir mer motiverad att själv prestera när man ser hur ens klasskamrater och vänner lyckas bra i skolan och då kan man se dem som förebilder.

Har du något tips till niorna som nu ska välja gymnasium?
Om man vill lära känna nya personer så ska man välja en skola som inte alla ens kompisar har valt. Om man ska välja natur så måste man tycka om matte och naturämnena. Om man är osäker på vad man vill bli är natur ganska bra för man blir behörig till olika universitetsutbildningar, du kan bland annat bli ekonom, läkare osv.