Elevföreningar

På Tibble är det självklart för många elever att engagera sig i föreningar samtidigt som de studerar. Skolan har en lång och stolt föreningstradition.

Tibble Akademi

Tibble Akademi är en grupp elever som visar extra stor kunskapstörst. Några gånger per termin åker gruppen, tillsammans med lärare, på teaterbesök, föreläsningar eller specialvisningar av olika institutioner i samhället. Genom Tibble Akademi får elever som strävar efter de högsta betygen en chans att öka sina förutsättningar. De får också inblick i vad som krävs på högre akademisk nivå efter gymnasiet.

Tibblebibliotekets Bokklubb

Under hösten 2016 startaded Tibblebibliotekets bokklubb. Vi medlemmar läser och diskuterar alla olika typer av böcker tillsammans med bibliotekarie Annika Wiman.

CREDO

Credos uppgift är att sprida kärlek och de glada nyheterna om Jesus på Tibble. Credo anordnar en plats för frågor, reflektion & diskussion om den kristna tron. Oavsett trosuppfattning är alla välkomna till våra träffar. Under året har vi bland annat anordnat en debatt mellan en av skolans filosofielärare och en inbjuden gäst med en kristen tro.

Tibbles Elevkår

Elevkåren på Tibble jobbar för en roligare skoltid för alla elever på Tibble Gymnasium. Under året har vi bland annat haft klackansvar på Idrottsfesten där Åva och Tibble tävlar mot varandra i flera olika sporter. Vi har anordnat halloween-firande på skolan och fester för Tibbles elever.

Tibble FN-förening

På Tibble har det funnits en lång tradition av engagemang i världspolitiska frågor. Under de senaste åren har FN-föreningen vuxit rejält och i år hade föreningen över 40 aktiva medlemmar. Flera insamlingar har gjorts det senaste året för exempelvis Projekt Flicka, Skolmat, Aktion julklapp och Pärlan (asylboende). Föreningen har också bidragit med läromedel och idrottsutrustning till en jordbävningsdrabbad skola i Nepal. Samarbete med Täby Rotary har lett till ett stipendium som möjliggjorde en resa till SweMUN. Där deltog åtta elever i det årliga rollspelet där några av världens tyngsta politiska frågor diskuteras. Exempel på ämnen som berördes är Syrien, Burundi och klimatförändringarna. Elevernas och lärarnas gemensamma engagemang och kunnande är centralt för FN-föreningens framgång.

Tibble Miljöförening

Tibble Miljöförening är en elevstyrd förening som bygger på intresse och engagemang för miljöfrågor. Tibble Miljöförening arbetar främst för att förbättra miljön på Tibble, men även för att sprida kunskap och uppmärksamma miljöfrågor. Medlemmarna har under året startat ett projekt för att förbättra och snygga till Tibbles innegårdar. De har även startat en namninsamling för att få kommunen att sätta solpaneler på skolbyggnadens tak. Föreningen driver också ett luftförbättringsprogram för skolan, där medlemmar kan adoptera en krukväxt som är bra på att dra till sig gifter från luften.

Tibble Skolidrottsförening

Tibbles skolidrottsförening startade hösten 2003 och har sedan dess ansvarat för och arrangerat en rad idrottsevenemang på Tibble Gymnasium. Föreningen finns till för att främja idrottandet för alla elever på Tibble samt ge möjlighet för aktiva medlemmar att fördjupa sig i sitt idrottsintresse. Medlemmar i Tibble Skolidrottsförening har haft möjlighet att gå en ledar- och instruktörskurs i Svenska skolidrottsförbundets regi. Föreningen har även arrangerat den årliga Idrottsfesten och deltagit i Skol-SM och Skol-DM. 2016 vann vi Skol-SM i ishockey.

Tibble Roddförening

Tibble Gymnasium har sedan starten av den årligen återkommande Gymnasierodden deltagit i de prestigefyllda roddtävlingarna med stor framgång. Gymnasieskolor från flera delar av landet gör upp om medaljer och den attraktiva roddbucklan på vattnen vid Djurgårdsbrunnsviken – den gamla roddstadion vid 1912 års Olympiad. Tibble Roddförening tränar vid Akademiska Roddföreningen på Brunnsviken intill Stockholms universitet och tävlingarna arrangeras av Stockholms roddförening på Djurgården. Tävlingsklasserna är inriggad fyra med cox för flick-, pojk-, mix- och personallag.

S.P.E.W Tibbles Harry Potter-förening

Society for the Promotion of Elfish Welfare eller Tibbles Harry Potter-förening som den också kallas, startades för att föra samman alla Harry Potter-intresserade elever på skolan. Här får du möjlighet att träffa nya vänner, diskutera böckerna, filmerna, karaktärerna och mycket mer. Under årets möten har vi förutom intressanta diskussioner haft filmvisning, frågesporter och pysslat tillsammans. Alla elever på Tibble Gymnasium som är intresserade av Harry Potter är varmt välkomna att bli medlemmar i vår förening!